Bloemen kopen

bloemen kopenWaar en waarom bloemen kopen?

Vlees koop je bij de slager, brood bij de bakker, maar ook kun je beiden bij de supermarkt kopen. Zo kun je bloemen ook op diverse plekken kopen: bij de bloemist, in het tuincentrum, in de kiosk, bij het benzinestation, in de supermarkt en bij de kweker. En handelaren kopen bloemen op de veiling en bij de kweker.

Bloemen kopen doe je bij diverse gelegenheden: een verjaardag, een bruiloft, een jubileum, een diploma uitreiking, een ziekenhuisbezoek, een geboorte, een bedankje voor geleende zaken of geboden hulp, of zomaar omdat je van bloemen houdt. Elke week een verse bos bloemen op tafel is dat niet heerlijk?!

Het hele huis gepoetst en schoon het weekend in dat vraagt er toch om, om een prachtige bos bloemen te kopen en in de kamer te laten pronken. Het fleurt je hele kamer op. Heb je een keuken waar je bloemen kunt plaatsen, vergeet die dan niet, want je brengt tenslotte toch ook nogal wat tijd in de keuken door. Vaak is de keuken ook iets koeler dan de woonkamer en zul je langer van de bloemen kunnen genieten.

Waar let je op bij bloemen kopen?

  • Kijk bij het kopen van bloemen of ze vers zijn, of ze allemaal rechtop staan en geen enkele bloem uit de bos zijn kopje laat hangen. In een goede bloemenzaak zul je deze trouwens niet tegen komen.
  • Wanneer je bloemen gaat kopen en enkele diverse bossen met elkaar wilt combineren, vraag dan advies in de winkel. Niet alle bloemen kunnen bij elkaar in dezelfde vaas.
  • Koop je bloemen in de winter, te gek dat er het hele jaar door bloemen te koop zijn, zorg er dan voor dat je ze goed inpakt tegen de kou als je naar huis fietst (natuurlijk alleen als het echt koud is).
  • Wanneer je bloemen hebt gekocht laat ze dan geen halve dag op het aanrecht liggen voordat je ze in een vaas plaatst. Een juiste verzorging zorgt ervoor dat je vele dagen kunt genieten van je bos bloemen.
  • Het zakje met de bloemenvoeding zit er ook niet voor niets bij, gebruik het na aankoop van je bloemen en volg de eventuele aanwijzingen op (denk daarbij bijvoorbeeld aan het schuin afsnijden, of niet teveel water in de vaas, maar telkens wat bijvullen enz.).

Bloemen kopen is een feest!

Bloemen kopen is iedere keer weer een feest. Het kost wat geld, maar van bloemen word je vrolijk. Leer je kinderen al omgaan met bloemen, laat ze zelf een bosje bloemen voor oma en opa kopen bijvoorbeeld. Succes is verzekerd!

Bloemen kopen voor een ander is soms erg moeilijk. Er is een enorme keuze. Van welke kleur, welke geur houdt de betreffende persoon. Wanneer je echt niet weet welke bloemen je cadeau wilt geven dan kun je kiezen voor de bloemen cadeaubon. Dit is een hele leuke cadeautip en eenvoudig te regelen bij je bloemist. Je weet dan zeker dat er de juiste bloemen voor gekocht gaan worden.

Bekijk hier de beste bloemenwinkels / webshop